NUMBER 12, dé opleider van voetbalscouts

Maak jouw droom werkelijkheid!

Van voetballiefhebber naar voetbalscout

Professionals Sinds 2018

Al 70+ scouts opgeleid

een Groot netwerk in de eredivisie en KKD

Menno Kostelijk voetbalscout

ONZE MISSIE

De nieuwe generatie scouts opleiden

Dit zijn scouts die een passie hebben voor voetbal. Én kwaliteit bieden. Zij beoordelen elk talent met gelijke kansen en weten de grootste talenten te selecteren!

Menno Kostelijk voetbalscout

Zij gingen je o.a. voor:

''Voor ik bij Number 12 kwam wist ik niet waar ik op moest letten als scout. De theorie tijdens de opleiding heeft mij hierbij goed geholpen. Samen met de mix van praktijkopdrachten. Want je leer over verschillende onderwerpen, en dan moet je het veld op om het in werking te brengen. Daar leer je het meeste van. Je wordt letterlijk omgetoverd van liefhebber tot volwaardig scout. En daarom zal ik Number 12 aanbevelen aan een ieder die een voetballiefhebber is en wat in de voetbalwereld wil doen.''
Chief certificaat opleiding voetbalscouting
Chief Sefah
Scout Iconics Management
''Voor ik bij Number 12 kwam, was ik informatie aan het zoeken en wilde ik weten wat een scout nou echt een goede scout maakt. Ik heb mij toen aangesloten bij Number 12 en veel geleerd. Zoals het scouten met een professioneel beoordelingsformulier. Ik zou Number 12 aanraden voor alle beginnende én ervaren scouts.''
Logo Number 12 voetbalscouting
Laura Wieringa
Scout KNVB

Download ons gratis E-book

”12 stappen om voetbalscout te worden”

E-book voetbalscout worden in 12 stappen

Droom jij van een carrière als voetbalscout?

Wij leiden jou op!

Gewerkt voor:

Jij wil graag voetbalscout worden!...

…maar waar moet je beginnen? 

Je hebt geen ervaring, geen aantoonbare kennis van het vak en geen (groot) voetbalnetwerk. Bovendien ben je geen profvoetballer geweest, wat jouw pad naar een BVO nét wat lastiger maakt. 

Number 12 biedt jou de kans om jouw droom uit te laten komen en voetbalscout te worden.

Aan de hand van een 3 maanden durende opleiding waarin wij jou begeleiden naar een BVO. Je leert elke week nieuwe theorie met bijhorende opdrachten. Je gaat dus echt de velden langs als voetbalscout! Je gaat je eigen voetbal CV maken en aan het einde van de opleiding leren wij je hoe je kan netwerken en solliciteren. Ben jij er klaar voor om jouw droom uit te laten komen?

''Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor''

Johan Cruijff

Hoe fijn zou het zijn als:

  • Je hulp krijgt bij het realiseren van jouw voetbaldroom. Je wordt begeleid in jouw eerste stappen als voetbalscout, zodat jij straks bij een BVO aan de slag kan; 
  • Je alle kennis rondom voetbal en scouten in huis hebt om een eigen voetbal CV op te bouwen. Je hebt immers bewijs in de vorm van een prachtig diploma ‘Opleiding Voetbalscouting’;
  • Je met begeleiding van Number 12 aantoonbare praktijkervaring opgedaan hebt als voetbalscout. Op verschillende niveaus en in verschillende leeftijdscategorieën. Zodat jij een echte allround voetbalscout bent;
  • Je professionals bij verschillende BVO’s persoonlijk kent en een steeds groter netwerk in de voetbalwereld krijgt;
Voetbalscouting

Over Number 12

Wij leiden voetballiefhebbers op tot voetbalscouts! Doordat dit onze passie is. En we gaan al even mee, zo hebben wij inmiddels meer dan 7 jaar aan ervaring in het profvoetbal opgedaan bij clubs als De Graafschap, Almere City, PSV en Levante. Hier hebben wij naast ervaring ook veel kennis opgedaan over talentidentificatie en een (nog steeds groeiend!) netwerk opgebouwd.

En nu is het onze missie om de kwaliteit van voetbalscouts in Nederland te verhogen! Sluit jij je aan bij Number 12, dan geven we jou een kickstart in jouw carrière als voetbalscout. 

Wij leiden de nieuwe generatie voetbalscouts op, zorg dat je erbij zit!

Opleiding Voetbalscouting - Voetbalscout worden

sluit je aan als scout bij Number 12

Nadat je de basiskennis hebt opgedaan of zelfs al een BVO waardige voetbalscout bent, kan je je aansluiten bij Number 12 als scout! Je krijgt toegang tot onze tools zodat de database en kan jouw voetbal CV blijven upgraden én je kan blijven ontwikkelen door praktijkervaring op te doen als scout. 

Zij gingen je voor:

”Ik wilde scout worden van een BVO om zo de jeugd te kunnen scouten die later naar het eerste kan gaan. Number 12 heeft mij een cursus aangeboden om het vak te leren en ook tips en tricks gegeven hoe te scouten.

Ik zou Number 12 dan ook aanraden aan alle mensen die scout willen worden, want het is een super stap om zo kans te maken naar een BVO te kunnen gaan.”

Anass Zammouri – Scout PSV

”Via Google kwam ik bij Number 12 scouting terecht en heb meteen een intakegesprek aangevraagd. Niet veel later had ik een zeer leuk gesprek over voetbalscouting met Menno en ik was meteen enthousiast!

Ik ben begonnen met de basiscursus, een verrijking voor de voetbalscouting. Je krijgt toegang tot de database, wat echt een meerwaarde is. En bovendien kan je zelf je tijd indelen en bepalen waar je gaat scouten.

Deze cursus krijg je niet cadeau, je moet er echt wat voor doen. Het behalen van mijn certificaat voelde als een overwinning. Ik heb dit dan ook gevierd als scoren!

Ik kan Number 12 zeker aanbevelen voor eenieder die wil gaan scouten of al enige ervaring heeft in voetbalscouting.”

Marcel Holster – Scout KNVB

”Voordat ik bij Number 12 kwam, was ik informatie aan het zoeken en wilde ik weten wat een scout nou echt een goede scout maakt. En hoe je te werk gaat als scout.

Ik heb mij toen aangesloten als scout van Number 12 en veel geleerd. Zoals het scouten met een professioneel beoordelingsformulier. Dit is een handig boekje en een aanrader voor elke beginnende scout.

Ik zou Number 12 dan ook aanraden voor alle beginnende én ervaren scouts. Het is een goed platform om talenten in kaart te brengen door heel Nederland.”

Laura Wieringa – Scout KNVB

Zo word jij voetbalscout bij een BVO

Basiscursus Voetbalscouting

Deze cursus is voor elk instapniveau. Leer de basistheorie van het vak waardoor je de eerste stap zet in jouw carrière als voetbalscout.

Basiscursus Voetbalscouting

Opleiding Voetbalscouting

Word in drie maanden tijd een BVO waardige voetbalscout door kennis op te doen en dit direct toe te passen in de praktijk.

Opleiding Voetbalscouting

Volg Ons Op Social Media

Scout mee en Win!

Win een Mystery EK shirt of een Number 12 seizoenkaart