Word voetbalscout op BVO niveau in 4 maanden

En ga aan de slag bij jouw favoriete voetbalclub!

Voor elk niveau

online theorie en de praktijk in

4 maanden - 12 Modules

Met certificaat

€1.495,- (In 4 termijnen)

Erkend door de KNVB met 4 licentiepunten

Voetbalscout Levante
Voetbalscout Levante

MAAK DIE TRANSFER

Scouten voor De Graafschap, Levante en PSV

”Ik heb gescout voor mooie clubs als De Graafschap, Levante en PSV. En hier kijk ik met trots en veel plezier op terug. Want hoe vet is het dat er straks talenten doorbreken die ik ontdekt heb voor deze clubs!

Dit gun ik elke voetballiefhebber! En raad eens? Dat kan jij ook! Na mijn studie Sportkunde, jaren ervaring opdoen als voetbalscout en het sparren met topscouts, weet ik precies wat er nodig is voor een kickstart. Oftewel, hoe jij van voetballiefhebber naar scout op BVO niveau gaat!”

Menno Kostelijk – Hoofdscout Number 12

Hoe word je BVO scout?

IN 4 MAANDEN

Kennis, ervaring en een eigen netwerk

Je hebt op dit moment geen kans om aan de slag te gaan bij een BVO. Zij zoeken iemand met aantoonbare kennis, ervaring en een netwerk. Maar dat heb jij nog niet. Nog niet nee! Maar in 4 maanden tijd wel! Want wij kunnen jou helpen wel te voldoen aan de voorwaarden van een BVO!

DE INHOUD

Van de Opleiding Voetbalscouting

Je bent er klaar voor om je droom waar te gaan maken. Met de Opleiding Voetbalscouting ga je theorie leren, dit in de praktijk oefenen en een eigen netwerk opbouwen. Hieronder zie je hoe je dat precies gaat doen.

online academy

12 Modules

Praktijkopdrachten

Ga de velden langs

Samen scouten en scoutoverleggen

Elke maand (online)

Support en feedback

Persoonlijke begeleiding

Number 12 community

Met andere scouts

Voetbalscouting Opleiding
Voetbalscouting Opleiding

12 Modules

Je bent als deelnemer van de opleiding ook scout van Number 12. Je begint daardoor met het inschrijven voor onze scouting tools. Maar ook ga je op zoek naar je eigen talent en stel je doelen op die je tijdens de opleiding wil behalen.

In deze module ga je de sport voetbal ontleden en analyseren. Zodat je later weet wat belangrijk is om op te letten tijdens het scouten.

De basis van het scouten bestaat uit breedte scouting. Wat dat precies inhoudt leer je in deze module.

Na de breedte scouting ga je in de diepte scouten. Dit is tevens een verdieping op de theorie die je leert in de Basiscursus Voetbalscouting.

Niet alleen leer je om spelers te beoordelen, maar ook hoe je een kwalitatief goed scoutrapport schrijft. Hoe verwoord je dus jouw beoordeling en zorg je ervoor dat deze juist overkomt.

Tegen de tijd dat je bij deze module bent heb je al een aantal spelers gescout. De bevindingen van deze spelers ga je opslaan in jouw eigen database.

Het eerste thema dat het scouten beïnvloed ga je leren in deze module, namelijk het geboortemaandeffect. 

Naast het geboortemaandeffect is de biologische leeftijd een grote factor die het scouten beïnvloed. 

Ten slotte heb je nog de talentontwikkeling waar je rekening mee moet houden tijdens het scouten. Het scouten is namelijk een momentopname en de ontwikkeling een langdurig proces.

We zijn allemaal ooit begonnen met voetballen doordat wij dit leuk vonden! Voetbalplezier is erg belangrijk dus voor jou als scout, maar ook voor de spelers zelf.

Je bent aan deze opleiding begonnen met een doel: scout worden bij een BVO. In deze module gaan wij jou leren hoe je jouw netwerk kan gaan uitbreiden en hoe je het beste kan solliciteren!

In de laatste module gaan wij ons bezighouden met het afronden van de opleiding en de stappen die je hierna gaat zetten in jouw carrière als voetbalscout.

Als je alle modules afgerond hebt kan je de eindtoets gaan maken. Dit is één van de onderdelen om uiteindelijk je certificaat te behalen.

CERTIFICAAT

Scouten op BVO niveau

Om uiteindelijk de opleiding te behalen en het certificaat te behalen moet je het volgende doen:

  • De Eindtoets behalen
  • Alle opdrachten juist inleveren
  • Minimaal 20 wedstrijden bekijken
  • Minimaal 2x bij het scoutoverleg en samen scouten aanwezig zijn geweest
Seizoenkaart voetbalscout
Seizoenkaart voetbalscout

HET RESULTAAT

Na de opleiding

Zij gingen je o.a. voor:

''Ik heb altijd de wens gehad om iets te gaan doen in de voetballerij. Maar ik wist niet goed waar te beginnen en wat ik precies wilde gaan doen. Toen heb ik mij ingeschreven voor de nieuwsbrief van Number 12. Omdat jong talent ontdekken mij erg leuk lijkt. Eerst heb ik de basiscursus gedaan. Dit beviel zo goed, dat ik daarna gelijk ben gestart met de opleiding tot voetbalscout. De theorie van Number 12 heeft mij een goede basis gegeven als scout. Naast de theorie en praktijkopdrachten zijn vooral de extra activiteiten van onschatbare waarde geweest voor mij als beginnende scout. En word je uitgedaagd om zoveel mogelijk wedstrijden te kijken. Want het is een ervaringsvak. Ook leer je dat een goede scout niet alleen bezig is met spelers bekijken. Maar ook met administratie, communicatie, uitzoekwerk, netwerken en jezelf doelen stellen. Deze kennis en ervaring van de opleiding neem ik tegenwoordig mee in mijn scoutingswerk voor De Graafschap. Ik raad Number 12 dan ook zeker aan voor iedereen die scout wil worden!''
Norbert Beerten scout De Graafschap
Norbert Beerten
Scout De Graafschap
''Voor ik bij Number 12 kwam wist ik niet waar ik op moest letten als scout. Zoals welke positie je langs het veld inneemt, hoe je een speler beoordeelt en hoe je een kwalitatief goed scoutrapport opstelt. De theorie tijdens de opleiding heeft mij hierbij goed geholpen. Samen met de mix van praktijkopdrachten. Want je leert over verschillende onderwerpen. En dan moet je het veld op om het in werking te brengen. Daar leer je het meest van. Want je maakt het mee ene ziet gelijk wat je al goed kan en waar je nog in moet groeien. Je leert bijvoorbeeld over de biologische leeftijd en wanneer je lang de lijn staat zie je het ook echt hoe spelers in bouw van elkaar verschillen. Ik zal Number 12 aanbevelen aan een ieder die een voetballiefhebber is en wat in de voetbalwereld wil doen. Het begint namelijk altijd met scouten en vandaar uit groei je. Ik zou Number 12 verder aanbevelen omdat je echt de basis van scouten meekrijgt en vanuit daar de praktijk in gaat om als echte scout het werk te leveren. Het is niet alleen lezen, maar ook echt doen en bezig zijn. 1x per maand een scoutoverleg of samen scouten met de andere scouts. Om ook van hun die de opleiding doen te leren. Je wordt letterlijk omgetoverd van liefhebber tot volwaardig scout.''
Chief certificaat opleiding voetbalscouting
Chief Sefah
Scout Iconics Management

BESTEL

Opleiding Voetbalscouting

Ga je droom achterna en word voetbalscout! Bij de Opleiding Voetbalscouting krijg je ons scoutboekje en een seizoenkaart voor 4 maanden. Hiermee ervaar je het echte leven van een voetbalscout! Bovendien ontvang je 4 KNVB licentiepunten en een certificaat zodra je de opleiding behaald.

Bestel Opleiding Voetbalscouting

€1.495,- of in 4 termijnen van €386,25

Let op: VOL = VOL!

Bestel Opleiding Voetbalscouting

Veelgestelde Vragen

Direct nadat je de opleiding besteld hebt! Je zal namelijk binnen 15 minuten een mail ontvangen (controleer je spambox). Hiermee kan je inloggen in de online leeromgeving van de opleiding.

In totaal moet je minimaal 20 wedstrijden bekijken. Waarvan minimaal 6 wedstrijden bij een BVO en minimaal 14 wedstrijden bij een amateurclub.

Zeker! Juist jij kan de cursus volgen! Deze is voor elk instapniveau. 

De Basiscursus Voetbalscouting is voor de voetballiefhebbers die vanaf nul beginnen en de eerste stap moeten zetten: de basis leren. Ook kan het zijn dat je je nog aan het oriënteren bent wat je wil doen in de voetbalwereld. Dan is deze cursus perfect voor jou.

De Opleiding Voetbalscouting is voor de voetballiefhebbers die er echt voor willen gaan en BVO scout willen worden!

Bij jou thuis en de voetbalvelden in jouw buurt! De theorie van de opleiding is namelijk volledig online. Je kan dus lekker thuis van achter je computer de oefenstof doornemen. Voor de praktijkopdrachten ga je langs clubs die bij jou in de buurt zijn.

Waar je rekening mee kan houden is dat je minimaal 20 wedstrijden moet bekijken in 4 maanden tijd. Dit is gemiddeld 1,11 wedstrijden per week. Oftewel, als je 1 of 2 wedstrijden per week kijkt, komt dit goed! 

Daarnaast moet je rekening houden met de modules die de eerste 12 weken online komen. Daar kan je het beste zo’n 1,5 uur per week voor inplannen. 

Je hebt in totaal 4 maanden de tijd om de opleiding af te ronden. Je krijgt hiervan de eerste 12 weken elke week een nieuwe module online. De laatste maand kan je inhalen waar je nog niet aan toe bent gekomen. En de opleiding afronden.

Tegenwoordig kan je de hele week door voetbal kijken. Er zijn wedstrijden op maandag t/m zondag. Ook kan je livestreams opzoeken van bijvoorbeeld jeugdwedstrijden, trainingen bezoeken, langs gaan bij voetbalscholen of evenementen. Wees creatief en plan de opleiding om je eigen agenda heen. Dan gaat het zeker lukken!

De opleiding brengt jou op het niveau van een BVO scout. Wij helpen je bovendien om een eigen netwerk op te zetten, een voetbal CV te maken en te solliciteren. Echter zal je uiteindelijk zelf een goede indruk achter moeten laten als je bij een club op gesprek gaat. Maar met deze opleiding sta je wel al op een 12-0 voorsprong!

Dat kunnen wij helaas niet geven. Wel krijg je al een seizoenkaart voor 4 maanden bij de opleiding, t.w.v. €40,-. En het scoutboekje t.w.v. €19,95. En geven we jou de kans om het bedrag in 4 termijnen te betalen.

Scout mee en Win!

Win een Mystery EK shirt of een Number 12 seizoenkaart