NUMBER 12, dé opleider van voetbalscouts

Professionals Sinds 2018

Al 70+ scouts opgeleid

een Groot netwerk in de eredivisie en KKD

Menno Kostelijk voetbalscout

HET VERHAAL

Van liefhebber tot voetbalscout

Ooit begon ik met een droom. Ik was 12 jaar en wilde voetbalscout worden! Er was namelijk ene Piet de Visser die de ene na de andere topspeler uit Zuid-Amerika haalde voor PSV. Dat wilde ik ook doen. 

Na jaren voetbal kijken, Football Manager spelen (en talenten scouten), het studeren van Sportkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen was het dan zover. Ik was scout geworden bij De Graafschap! Later zou ik nog voor Levante en PSV scouten.

Menno Kostelijk voetbalscout
Voetbalscouting Number 12
Voetbalscouting Number 12

DE OPRICHTING

Van Number 12

Bij de verschillende clubs waar ik gescout heb, merkte ik dat het niveau van de scouting beter kon. De meeste scouts waren pure liefhebbers, maar hadden nooit een opleiding gevolgd tot voetbalscout. Dat was niet gek, want die opleiding was er ook helemaal niet! Dit moest anders! In 2018 werd Number 12 opgericht…

Opleiding Voetbalscouting

ONZE MISSIE

De nieuwe generatie scouts opleiden

En inmiddels zijn wij bezig om de nieuwe generatie voetbalscouts op te leiden! Dit zijn scouts die oog voor talent hebben, kennis van het vak en dit kunnen uitvoeren in de praktijk. Sluit jij je bij ons aan? 

Opleiding Voetbalscouting
Voetbaldroom
Voetbaldroom

DE DROOM

Gelijke kansen voor elk voetbaltalent!

Het uiteindelijke droomdoel is om alle talenten gelijke kansen te geven om gescout te worden. En om profvoetballer te worden. Zodat ook daadwerkelijk de grootste talenten ontdekt worden. 

En als we stiekem nog verder mogen kijken. Dan zou het enorm vet zijn als wij met Number 12 een bijdrage kunnen leveren aan de EK- of WK winst van het Nederlands elftal, met sterspelers die ontdekt zijn door Number 12 scouts! 

Onze Hoofdscout

En eigenaar van Number 12 sinds 2018

Menno Kostelijk voetbalscout

Menno Kostelijk

Ooit ben ik begonnen met de droom om voetbalscout te worden. En inmiddels, na het afronden van de studie Sportkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ben ik voetbalscout geweest bij deze clubs:

  • De Graafschap
  • Levante UD
  • PSV Eindhoven

Maar daar stop het niet! Want sinds 2018 ben ik eigenaar en hoofdscout van Number 12. Waarmee ik de nieuwe generatie voetbalscouts opleid.

Voeg mij hieronder toe aan je netwerk!

Voeg Menno toe op LinkedIn

Scout mee en Win!

Win een Mystery EK shirt of een Number 12 seizoenkaart