Voetbalscout Levante

Hoe ik scout geworden ben bij Levante UD

Het is alweer een tijd geleden. Ik studeerde nog Sportkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. En ik was op zoek naar een stageplek om af te studeren. Door mijn stage bij De Graafschap had ik het profvoetbal al kunnen ruiken en ik wilde meer. Afstuderen bij een voetbalclub in het buitenland, het liefst Spanje, was mijn droom.

Dit bleek echter geen gemakkelijke droom te zijn. Het is erg lastig om de juiste persoon te pakken te krijgen bij een voetbalclub als je zelf nog geen netwerk hebt. En er was een taalbarrière. Ik sprak geen woord Spaans en in Spanje spreken ze nauwelijks Engels. Via de telefoon is dit extra moeilijk. Ik weet niet of jij wel eens gebeld hebt met iemand in een vreemde taal die je niet spreekt? Nou ik kan je vertellen, die gesprekken zijn hilarisch, frustrerend en onmogelijk tegelijk.

Maar ik wilde koste wat het kost die stageplek! Dus ik gaf niet op. Ik leerde wat woorden Spaans en maakte een script voor het bellen. Zodat ik in ieder geval langs de receptie een hoofd jeugdopleiding of hoofd scouting te pakken kon krijgen.

En jawel! Na (voor mijn gevoel) honderden belletjes was het raak. Ik kreeg via de receptie, en door mijn Spaanse belscript, een marketingmedewerker te pakken bij Levante. En hij kende het hoofd van de jeugdopleiding persoonlijk! Ik was alsnog ver weg van een stageplek, maar ik had mijn ingang gevonden.

In Spanje hadden ze echter geen haast. Maanden later was de deal nog niet rond toen ik een vakantie met mijn moeder en zus aan het uitzoeken was. Ik wist wel waar we naartoe konden gaan: Valencia! We vlogen naar Spanje toe, ik huurde een citybike en met CV onder mijn arm fietste ik naar het stadion. Ik liep vervolgens via de achteringang het kantoor binnen. En ik had geluk, zowel de marketingmedewerker als het hoofd van de jeugdopleiding waren aanwezig!

Ik had maanden lang allerlei clubs gebeld en nu zat ik hier. In een typisch Spaans kantoor, met iemand die ik al die tijd wilde spreken en een tolk. Binnen een half uur kon ik mijn CV toelichten, vertellen wat ik voor Levante kon betekenen. Maar we hadden het ook over voetbal in het algemeen en het leven in Spanje. Een onvergetelijk gesprek waarbij ik aan het eind een speldje van het logo van Levante kreeg toegediend.

Welkom bij de club! 

Een jaar leven als scout?

Sluit je aan bij Number 12 FC met een seizoenkaart!

Seizoenkaart Number 12

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scout mee en Win!

Win een Mystery EK shirt of een Number 12 seizoenkaart