Otten Cup team

Het Number 12 team van het toernooi op de Otten Cup!

Otten Cup 2023

Afgelopen weekend werd de Otten Innovation Cup georganiseerd op De Herdgang in Eindhoven. Een goed georganiseerd toernooi met bekende teams. En zoals je al aan de naam van het toernooi kan zien, werd er geëxperimenteerd met verschillende (mogelijk) nieuwe regels voor in de toekomst. Zoals het indribbelen, zuivere speeltijd, tijdstraffen en doorwisselen.

De nieuwe regels werden positief door ons ervaren. Er werd weinig gezeurd op de scheidsrechter, het spel ging sneller en er werd geen tijd gerekt! Aan het doorwisselen moeten we echter als scouts nog aan wennen. In de eerste helft van de wedstrijd werd er bijna niet gewisseld. Waardoor je de spelers goed kon beoordelen. In de tweede helft werd er juist veel gewisseld. Het overzicht verdween hierdoor, wat het beoordelen van spelers er niet makkelijker op maakte.

Maar het is ons uiteindelijk gelukt! We hebben met de Number 12 scouts een team samengesteld dat een combinatie vormt van prestaties op het toernooi zelf en de ingeschatte potentie.

Ons scoutprogramma

Hierbij gezegd moet worden dat wij alleen de finaledag, zondag 20 augustus, aanwezig zijn geweest in Eindhoven. Een enkele scout heeft daarnaast nog vanuit huis de Otten Cup gevolgd. Deze rapporten zijn ook meegenomen.

Daarnaast hebben wij alle teams behalve Rangers en Jeonbuk zien spelen. Dit zijn de wedstrijden die we bekeken hebben:

  • Halve finale: PSV – Red Bull Bragantino
  • 5e/6e plek: FC Utrecht – Manchester United
  • 3e/4e plek: FC Kopenhagen – Red Bull Bragantino
  • Finale: Anderlecht – PSV

Team van het toernooi

Na het bekijken van deze wedstrijden en het bespreken van al onze scoutrapporten is het uiteindelijk dit team geworden:

Keeper: Oscar Buur (FC Kopenhagen); Verdediging: Nunzio Engwanda (Anderlecht), Italo (Red Bull Bragantino), Oscar Benitez (Red Bull Bragantino), Wessel Kuhn (PSV); Middenveld: Duwain Jackson (FC Utrecht), Victor Froholdt (FC Kopenhagen), Yuri Silva (Red Bull Bragantino); Aanval: Tai Abed (PSV), Jesper Uneken (PSV), Gustav Sundqvist (FC Utrecht).

Een eervolle vermelding voor de bankspelers, die het ook goed gedaan hebben: Mees Epping (FC Utrecht), Rubens (Red Bull Bragantino), Eus Waayers (PSV), Finnley McAllister (Manchester United), Alexandre César (Red Bull Bragantino), van de Riet (PSV), Pedro Henrique (Red Bull Bragantino), Idegwu (FC Utrecht), Gassimou (Anderlecht), Sami Bouhoudane (PSV) en Azaouzi (Anderlecht).

Otten Cup team

Spelersrapporten

We zullen van de basisspelers een kort spelersrapport presenteren. Waardoor je een indruk krijgt van deze speler en ze hopelijk net als ons blijft volgen!

Keeper: Oscar Buur

Nationaliteit: Denenmarken

Club: FC Kopenhagen

Geboortedatum: 29 oktober 2006 (16 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Link transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/oscar-buur/profil/spieler/1059483

Scoutverslag

We beginnen meteen met een lastige keuze. Er waren dit toernooi namelijk weinig keepers die opvielen of boven de rest uitstaken. Buur, Epping en Rubens werden genoemd. Buur is uiteindelijk gekozen door zijn reddingen en lengte in combinatie met voetballend vermogen. Hij bleef rustig aan de bal en maakte de juiste keuzes in de opbouw. Bovendien was dit de jongste basisdoelman die wij hebben zien spelen.

Rechtsback: Nunzio Engwanda

Nationaliteit: België

Club: Red Bull Bragantino

Geboortedatum: 1 december 2007 (15 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Link transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/nunzio-engwanda/profil/spieler/981537

Scoutverslag

Engwanda hebben wij zien spelen in de finale tegen PSV. En… hij viel tegen. Maar! Dat is geen reden om een speler meteen af te schrijven. Wij wisten namelijk namens onze scout Jeroen, die de dag ervoor al had gescout, dat dit een groot talent is! Ook wisten wij dat hij op een andere positie speelde dan normaal. In de finale speelde hij als centrale verdedigende middenvelder. Maar wij zien Engwande meer als centrale verdediger of rechter verdediger. Het is een speler die achter de bal speelt en vanuit hier de opbouw verzorgt. Toen hij zich liet uitzakken begon het spel van Anderlecht steeds beter te lopen. Met zijn atletische motoriek en dribbel het middenveld in verdiend hij een plek in ons team. Vergeet daarnaast niet dat hij past 15 jaar is!

Rechter centrale verdediger: Italo de Jesus Barbosa

Nationaliteit: Brazilië

Club: Red Bull Bragantino

Geboortedatum: 27 februari 2004 (19 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/italo/profil/spieler/950548

Scoutverslag

Deze verdediger speelde geweldig! Italo is een wendbare centrale verdediger. Ondanks dat hij niet de allergrootste is won hij al zijn kopduels. Dankzij zijn sprongkracht en timing. En ook over de grond was hij niet te passeren. Wel is Italo één van de oudere spelers dit toernooi. Maar desalniettemin is hij verkozen in ons team.

Linker centrale verdediger: Oscar Javier Benitez Cobo

Nationaliteit: Colombia

Club: Red Bull Bragantino

Geboortedatum: 2 juni 2004 (19 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/oscar-benitez/profil/spieler/1044572

Scoutverslag

Oscar Benitez, de ‘’tweelingbroer’’ van Italo. Want naast dat ze qua uiterlijk op elkaar leken, leken ze ook qua spel op elkaar. Een atletische verdediger die door zijn inzicht de ballen afpakt. En daar ook nog eens een portie duelkracht aan toevoegt.

Linksback: Wessel Kuhn

Nationaliteit: Nederland

Club: PSV

Geboortedatum: 16 september 2006 (16 jaar)

Links- of rechtsbenig: Links

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/wessel-kuhn/profil/spieler/942070

Scoutverslag

Voor de linksback positie zat Raf van de Riet dicht bij een basisplek. Maar de meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Wessel Kuhn. Een speler die voor zijn leeftijd al erg volwassen en stabiel speelt. Zal geen gekke dingen doen. Verder heeft Kuhn een goede inspeelpass en traptechniek. Wij schatten in dat Kuhn ook als middenvelder of centrale verdediger uit de voeten kan.

Rechter (verdedigende) middenvelder: Duwain Jackson

Nationaliteit: Nederland / Suriname

Club: FC Utrecht

Geboortedatum: 19 augustus 2006 (17 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/duwain-jackson/profil/spieler/997365

Scoutverslag

In elk team moet je een plek indelen voor een cultuurbewaker. Duwain Jackson is zo’n speler. De verdedigende middenvelder van FC Utrecht is bikkelhard en schuwt de duels niet. Bijna elk duel pakte hij de bal af. Lukte dat niet? Dan gaf hij niet op en sprintte hij er achteraan! Met zijn snelheid had hij geen moeite om de tegenstander alsnog in te halen en de bal te veroveren.

Linker (voetballende) middenvelder: Victor Froholdt

Nationaliteit: Denenmarken

Club: FC Kopenhagen

Geboortedatum: 25 februari 2006 (17 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/victor-froholdt/profil/spieler/926993

Scoutverslag

Bij het eerste balcontact van Victor Froholdt was het al duidelijk. Deze jongen kan voetballen! Als middenvelder haalt hij de bal op en begint hij naar voren te dribbelen. Naast zijn technische vaardigheden is hij ook door zijn sterke fysiek moeilijk van de bal te zetten. Daarnaast is Froholdt aardig tweebenig. Zowel met links als met rechts strooit hij met passes.

Aanvallende middenvelder: Yuri Silva Leles de Souza

Nationaliteit: Brazilië

Club: Red Bull Bragantino

Geboortedatum: 17 april 2007 (16 jaar)

Links- of rechtsbenig: Links

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/yuri-silva/profil/spieler/1130185

Scoutverslag

Het team van Red Bull Bragantino bestond vooral uit wat oudere spelers, veel 18 en 19 jarigen. En toen was daar ineens Yuri Silva, de nummer 11 die op nummer 10 speelde. In het fysieke spel dat door Red Bull gespeeld werd had hij moeite om mee te komen. Naast dat hij de jongste was, was hij ook de kleinste. Maar met zijn traptechniek werd wel duidelijk waarom hij in de basis stond. Elke hoekschop en vrije trap werd door Yuri genomen. Strak en schep voor het doel. En toen er penalty’s genomen moesten worden, nam hij de eerste. Wat getuigd van lef. Zeker op die leeftijd.

Rechtsbuiten: Tai Abed

Nationaliteit: Israel / Spanje

Club: PSV

Geboortedatum: 3 augustus 2004 (19 jaar)

Links- of rechtsbenig: Links

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/tai-abed/profil/spieler/921345

Scoutverslag

Tai Abed begon sterk als middenvelder met diepgang tegen Red Bull en groeide later uit tot matchwinner in de finale tegen Anderlecht als rechtsbuiten. Van deze speler hebben wij misschien wel het meest genoten! Abed heeft een goede actie in huis en zorgt constant voor gevaar. Een goede balcontrole, dribbel, snelheid en diepgang zorgden voor het spektakel van de dag. Ik raad u dan ook aan om de winnende goal in de finale op te zoeken op YouTube.

Spits: Jesper Uneken

Nationaliteit: Nederland

Club: PSV

Geboortedatum: 9 augustus 2004 (19 jaar)

Links- of rechtsbenig: Rechts

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/jesper-uneken/profil/spieler/746988

Scoutverslag

PSV hoeft zich geen zorgen te maken, want de opvolger van Luuk de Jong komt eraan! Jesper Uneken is namelijk een balvaste spits, die simpel speelt. Hij kent zijn eigen kracht. En dat is niet het voetballende gedeelte, maar het koppen. Uneken is niet de langste speler, maar zijn timing is geweldig. Elke voorzet was gevaarlijk. En uiteraard maakte hij de verdiende gelijkmaker tegen Red Bull met zijn hoofd.

Linksbuiten: Gustav Arcos Sundqvist

Nationaliteit: Spanje / Zweden

Club: FC Utrecht

Geboortedatum: 6 december 2006 (16 jaar)

Links- of rechtsbenig: Links

Transfermarkt: https://www.transfermarkt.nl/gustav-arcos-sundqvist/profil/spieler/959358

Scoutverslag

Een talent die eraan gaat komen bij FC Utrecht is Gustav Sundqvist. Op zowel links- als rechtsbuiten kwam hij goed tot zijn recht. En het gevaar moest dan ook via hem komen. Sundqvist heeft een prima balcontrole en traptechniek. Vooral imponerend was zijn kracht en inzet. Waardoor de verdedigers niet graag tegen hem speelde.

Een jaar leven als scout?

Neem een seizoenkaart bij Number 12 FC!

Seizoenkaart Number 12

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scout mee en Win!

Win een Mystery EK shirt of een Number 12 seizoenkaart