The Number 12
Hall of Fame

Een eervolle vermelding voor onze zelfopgeleide scouts die hun droom waarmaken!

Hall of Fame
''Voor ik bij Number 12 kwam wist ik niet waar ik op moest letten als scout. Zoals welke positie je langs het veld inneemt, hoe je een speler beoordeelt en hoe je een kwalitatief goed scoutrapport opstelt. De theorie tijdens de opleiding heeft mij hierbij goed geholpen. Samen met de mix van praktijkopdrachten. Want je leert over verschillende onderwerpen. En dan moet je het veld op om het in werking te brengen. Daar leer je het meest van. Want je maakt het mee en ziet gelijk wat je al goed kan en waar je nog in moet groeien. Je leert bijvoorbeeld over de biologische leeftijd en wanneer je lang de lijn staat zie je het ook echt hoe spelers in bouw van elkaar verschillen. Ik zal Number 12 aanbevelen aan een ieder die een voetballiefhebber is en wat in de voetbalwereld wil doen. Het begint namelijk altijd met scouten en vandaar uit groei je. Ik zou Number 12 verder aanbevelen omdat je echt de basis van scouten meekrijgt en vanuit daar de praktijk in gaat om als echte scout het werk te leveren. Het is niet alleen lezen, maar ook echt doen en bezig zijn. 1x per maand een scoutoverleg of samen scouten met de andere scouts. Om ook van hun die de opleiding doen te leren. Je wordt letterlijk omgetoverd van liefhebber tot volwaardig scout.''
Chief certificaat voetbalscouting
Chief Sefah
Scout Iconics Management
''Ik heb altijd de wens gehad om iets te gaan doen in de voetballerij. Maar ik wist niet goed waar te beginnen en wat ik precies wilde gaan doen. Toen heb ik mij ingeschreven voor de nieuwsbrief van Number 12. Omdat jong talent ontdekken mij erg leuk lijkt. Eerst heb ik de basiscursus gedaan. Dit beviel zo goed, dat ik daarna gelijk ben gestart met de opleiding tot voetbalscout. De theorie van Number 12 heeft mij een goede basis gegeven als scout. Naast de theorie en praktijkopdrachten zijn vooral de extra activiteiten van onschatbare waarde geweest voor mij als beginnende scout. En word je uitgedaagd om zoveel mogelijk wedstrijden te kijken. Want het is een ervaringsvak. Ook leer je dat een goede scout niet alleen bezig is met spelers bekijken. Maar ook met administratie, communicatie, uitzoekwerk, netwerken en jezelf doelen stellen. Deze kennis en ervaring van de opleiding neem ik tegenwoordig mee in mijn scoutingswerk voor De Graafschap. Ik raad Number 12 dan ook zeker aan voor iedereen die scout wil worden!''
Norbert Beerten scout De Graafschap
Norbert Beerten
Scout De Graafschap
Hall of Fame Number 12

The Number 12
Hall of Fame

Ook jij kan hier tussen komen te staan

''Ik liep al een aantal jaren mee als voetbalscout voor dat ik bij Number 12 kwam. En waar ik vooral tegen aanliep was dat er niet echt een cursus was die diep in de theorie ging. Number 12 heeft mij hier mee geholpen! Zij brachten onder de aandacht hoe belangrijk het is om alles goed vast te leggen. Denk aan scouting rapportage maar ook bijvoorbeeld een voetbal CV. Ik zou Number 12 zowel aan een beginner scout als aan iemand die al lang meeloopt aanraden.''
Hidde de Swart scout
Hidde de Swart
Scout AFFG
''Ik wilde scout worden van een BVO om zo de jeugd te kunnen scouten die later naar het eerste kan gaan. Number 12 heeft mij een cursus aangeboden om het vak te leren en ook tips en tricks gegeven hoe te scouten. Ik zou Number 12 dan ook aanraden aan alle mensen die scout willen worden, want het is een super stap om zo kans te maken naar een BVO te kunnen gaan.''
Logo Number 12
Anass Zammouri
Scout PSV
''Voordat ik bij Number 12 kwam, was ik informatie aan het zoeken en wilde ik weten wat een scout nou echt een goede scout maakt. En hoe je te werk gaat als scout. Ik heb mij toen aangesloten als scout van Number 12 en veel geleerd. Zoals het scouten met een professioneel beoordelingsformulier. Dit is een handig boekje en een aanrader voor elke beginnende scout. Ik zou Number 12 dan ook aanraden voor alle beginnende én ervaren scouts. Het is een goed platform om talenten in kaart te brengen door heel Nederland.''
Logo Number 12
Laura Wieringa
Scout KNVB
''Via Google kwam ik bij Number 12 scouting terecht en heb meteen een intakegesprek aangevraagd. Niet veel later had ik een zeer leuk gesprek over voetbalscouting met Menno en ik was meteen enthousiast! Ik ben begonnen met de cursus, een verrijking voor de voetbalscouting. Je krijgt toegang tot de database, wat echt een meerwaarde is. En bovendien kan je zelf je tijd indelen en bepalen waar je gaat scouten. Deze cursus krijg je niet cadeau, je moet er echt wat voor doen. Het behalen van mijn certificaat voelde als een overwinning. Ik heb dit dan ook gevierd als scoren! Ik kan Number 12 zeker aanbevelen voor eenieder die wil gaan scouten of al enige ervaring heeft in voetbalscouting.''
Logo Number 12
Marcel Holster
Scout Iconics Management
''Voordat ik bij Number 12 kwam liep ik tegen een paar dingen aan zoals goed kijken welke stappen een speler maakt. Deze stappen zijn onmisbaar om op te schrijven. Na een paar keer oefenen ben ik steeds beter geworden in het noteren ervan. Doordat ik wekelijks een wedstrijd moest bekijken heb ik mijn vaardigheden beter ontwikkeld. Ook heeft Number 12 mij doorgroei mogelijkheden gegeven waardoor ik nu bij KNVB zit. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik zou Number 12 aanraden aan mensen die meer achter de schermen willen kijken bij het voetballen.''
Logo Number 12
Kilani Talmoudi
Scout KNVB
Logo Number 12
Richard Driezes
Scout De Graafschap

Ben jij de volgende clublegende?

Voetbalscouting